Computational Thinking voor basisscholen

Na de zomervakantie zijn we met 8 scholen uit de regio gestart met het PRiCT project. In dit schooljaar gaan deze scholen met groep 7 en 8 aan de slag met de thema’s computational thinking, programmeren en het gebruik van de micro:bit. Kortom: leerlingen (en docenten) krijgen het denk-gereedschap om met moeilijke problemen om te gaan in een steeds technischere wereld.

Om te zorgen dat de docenten goed met leerlingen aan de slag kunnen, zijn er 3 workshops om inhoudelijke kennis op te doen. Deze workshops worden verzorgd door onze collega Michiel, en inmiddels zijn de eerste twee online geweest. Hierbij zijn de basisprincipes van computational thinking en van programmeren behandeld.

Na de workshops zijn er nog 6 bijeenkomsten waarin docenten door Fontys worden begeleid om deze vaardigheden in hun school te implementeren.
Tijdens dit traject wordt er natuurlijk ook geoefend in de klas, waarbij wij, maar ook de andere technieklokalen uit de regio (Wijchen, Beuningen en Druten) samen met een aantal medewerkers van NXP de workshops begeleiden.
Dit project wordt mogelijk gemaakt door Provincie Gelderland.
Top om te zien dat onderwijs, overheid en bedrijfsleven elkaar in deze vorm vinden!

Ook geïnteresseerd? Neem dan contact met ons op!