Bruggen Bouwen | Experiment deel 2

🤔 Wat ga je doen?

Je hebt 3 verschillende profielen gemaakt. Nu ga je ze testen!

Daarvoor ga je aan de slag met de Structure Tester. Dat is een apparaat waarmee je kunt meten hoeveel kracht ergens op kan staan. Hieronder lees je stap voor stap hoe je aan de slag gaat.

👉 Aan de slag!

STAP 1:  De Structure tester aanzetten

Als eerste moet je de iPad verbinden met de Structure Tester. Daarvoor moet de Structure Tester wel aanstaan! Dit doe je door aan de achterkant de gele knop in te drukken

STAP 2: Aansluiten en meten!

Nu kun je de iPad verbinden met de Structure Tester. Daarna kun je ook meteen gaan meten. Hoe je dit doet zie je in het volgende instructie-filmpje:

STAP 3: Herhalen

Je hebt nu het eerste profiel getest. Schrijf de waardes op, op het werkblad onder kracht. Ga daarna de volgende profielen testen. Vul bij elk profiel ook het werkblad in.

STAP 4: nu ga je uitrekenen welke balk het meest efficiënt is. Dit doe je door de som op het werkblad voor iedere balk te uit te rekenen.

Als het goed is heb je het formulier nu goed ingevuld. Wat is het sterkste profiel? En welke is het meest efficiënt?

🤔 Hoe kan dat nou?

De meest sterke balk is niet de meest efficiënte. Je kunt een balk heel sterk maken met veel materiaal, maar dat is ook heel erg duur! Daarom zoek je naar de meest efficiënte vorm: met zo min mogelijk materiaal, een zo sterk mogelijke balk maken.