Experiment 4: Lasershow

🤔 Wat ga je doen?

In dit experiment ontwerp je met behulp van spiegels, motoren en andere technologische snufjes je eigen realtime lasershow!

Wat heb je nodig? Verzamel eerst deze spullen, voordat je met de opdracht aan de slag gaat:

👉 Aan de slag!

STAP 1:   Pak de X-Y Patroongenerator en sluit deze aan met dezelfde stroomkabel als van de laserontvanger. Zet daarna alle knoppen zoals op de foto’s.

Richt de laser zo dat de laser door het kleine gat in de X-Y Patroongenerator komt, en via de spiegels uit het grote gat komt.

STAP 2:   Zet de X-Y Patroongenerator aan, door de knop rechtsonder op het bedieningspaneel te draaien. De groene en rode lampen dienen nu aan te staan, en de gele lamp hoort niet te branden.

STAP 3:   Zorg dat de laserstraal het midden van de bovenste spiegel raakt. De laserstraal komt nu als een punt uit het gat aan de achterkant van de generator.

STAP 4:  Als je nu de knoppen afzonderlijk draait, krijg je andere patronen. Je lasershow is begonnen!

STAP 9:  Je bent nu klaar met het experiment. Draai alle knoppen van de X-Y Patroongenerator terug. Zet de X-Y Patroongenerator en de laser uit en haal de stekkers van de voeding uit de verdeeldoos.

👩‍🏫 Hoe kan dat nou?

Je hebt gezien hoe de X-Y Patroongenerator verschillende lichtpatronen kan maken met behulp van een laser. De generator laat zien hoe laserstralen gebruikt kunnen worden voor industriële doeleinden, zoals het snijden van materialen maar ook voor commerciële doeleinden zoals lasershows.