Silhouette Cameo

< Terug naar de kennisbank

Met de Silhouette Cameo kun je uitsnedes maken met behulp van het programma Silhouette Studio.

Voorbeelden

Hier zie je voorbeelden van wat je kunt maken:

  • Stickers
  • Uitsnedes
  • Pet-ontwerpen

Materialen

Je kunt kiezen uit de volgende materialen: Zacht, mat, glanzend, patronen van vynil voor de opdruk. En een T- shirt of pet om het op te drukken.

Stap 1: Voorbereiding

Voor je aan de slag kunt met de Cameo moet je eerst een aantal dingen geregeld hebben:

Heb je dit gemaakt en gekozen? Dan kunnen we verder en kun je gaan snijden!

Stap 2: Het ruitjesvel

Pak het materiaal ( kleuren, pet of T-shirt) en het ruitjesvel.

Stap 3: De folie plakken

Plak het folie die je wil gebruiken -met de glanzende kant naar beneden- op het ruitjesvel. Het ruitjesvel is het zelfde als wat je op je scherm ziet. Zo kun je de aantal blokjes tellen om te zien of het past en of alles wordt gesneden op de grote die je wilt.

Stap 4: Ruitjesvel plaatsen

Eerst zet je de Silhouette cameo aan. dit doe je aan de rechter kant. Plaats dan het ruitjesvel tegen de pijltjes aan de linkerkant van de snijder en druk op de knop met het ‘naar boven’ pijltje om het vel vast te zetten. Is hij niet meteen goed recht druk dan op het pijltje naar onder.

Stap 5: Plotten en peuteren!

Gebruik nu de handleiding van Silhouette Studio om je ontwerp naar de snijder te sturen. kijk eerst op het blad van alle materialen met welke drukkracht en welk materiaal je gaat snijden. klik op stuur. Als het apparaat klaar is met snijden, klik je op de knop met het ‘naar onder’ pijltje om het vel uit de snijder te halen. Daarna mag je gaan peuteren! Gebruik hier het juiste gereedschap voor ( pincet of haak) en werk voorzichtig. Haal alleen weg wat je niet wil houden.

Nu ga je door naar Transferpers of Cap press dat is aan jou de keus.

Inhoudsopgave