Uitvinden!

Uitvinden gaat over het oplossen van problemen. Dit kunnen oplossingen zijn voor grote wereldwijde problemen, zoals klimaatverandering, maar ook oplossingen voor kleine problemen, waardoor het leven nét even makkelijker of leuker wordt.

Over leuk gesproken: vandaag ben jij de uitvinder!

Dit betekent dat jij met behulp van LittleBits oplossingen voor problemen mag gaan bedenken en dus nieuwe producten gaat uitvinden.

Maar wat zijn eigenlijk LittleBits?

Voordat je aan de slag kunt met het maken van je eigen nieuwe niet bestaande product, is het belangrijk om eerst iets te weten van wat LittleBits zijn.

Bekijk daarom eerst de onderstaande video.

LittleBits zijn kleine stukjes elektronica, die modules worden genoemd.

Het handige aan LittleBits is dat als je de modules aan elkaar wilt verbinden, je deze niet hoeft te solderen, maar ze simpelweg aan elkaar kunt klikken. Dit werkt veel sneller en dat is handig als je snel een idee wilt uitproberen en aanpassen.

‘Module’

Elke module heeft zijn eigen functie. Door de grote hoeveelheid verschillende modules betekent dit dat je een haast oneindige hoeveelheid van combinaties kunt maken en daarmee dus allerlei nieuwe producten kunt uitvinden. Het wordt helemaal interessant als je LittleBits combineert met andere materialen zoals Lego, of gewoon met ‘huis-, tuin- en keukenmaterialen.

De kleuren

LittleBits kunnen vier kleuren hebben.

Blauw = Power
Roze = Input
Oranje = Wire
Groen = Output

Modules met blauwe connectoren zijn de modules die je project van stroom voorzien. Elke creatie die je maakt begint met een blauwe power module.

Modules met roze connectoren zijn de knoppen, schakelaars en sensoren; de ogen en oren van het systeem. Ze meten hun omgeving om dingen te laten gebeuren. Deze modules beïnvloeden alléén de modules die achter hen zijn geplaatst.

Modules met groene connectoren zijn de modules die dingen laten gebeuren. Deze modules ‘doen iets’.

Modules met oranje connectoren maken het mogelijk je creatie uit te breiden en te laten vertakken. Ze verbinden modules met elkaar.

Ga nu verder naar de eerste uitdaging