AI Kunst | 1. Midjourney

Maak een afbeelding met de AI tool ‘Midjourney’

Stap 1: Open het programma ‘Discord op de computer’

Stap 2: Klik links op het scherm op het kanaal ‘AJ’.

Stap 3: Typ in de invoerbalk onderaan in beeld: /imagine en druk vervolgens op spatie. Er staat nu /imagine prompt.

Stap 4: Begin je maakopdracht (prompt) die je nu typt met: “a simple black and white logo stencil art of” en typ daarna wat je zou willen zien. Dus bijvoorbeeld: /imagine prompt: a simple black and white logo stencil art of a smiling cute mouse eating cheese. (Dit mag ook in het Nederlands, maar meestal werkt het beter in het Engels.) Druk daarna op ENTER op het toetsenbord
Tip: Probeer iets unieks te maken, iets dat nog niet bestaat, of een spannende/grappige/indrukwekkende combinatie van dingen. Denk bijvoorbeeld ook aan de gewaagde vaak humoristische kunstwerken van Banksy. Hulp nodig? Klik hier

Stap 5: Nadat Midjourney klaar is met genereren krijg je 4 afbeeldingen te zien. Je kunt nu drie dingen doen.

Optie 1: Als je tevreden bent met een afbeelding klik je op U1, U2, U3 of U4. Je krijgt dan afbeelding van je keuze in een betere kwaliteit.

Optie 2: Je bent redelijk tevreden met een bepaalde stijl van een afbeelding, maar wilt nog wat wijzigen aan deze afbeelding. Klik dan op V1,V2, V3 of V4. Je kunt dan variaties maken op de afbeelding van je keuze. En wanneer je tevreden bent met een nieuwe afbeelding klikken op U1, U2, U3, of U4.

Optie 3: Je bent niet tevreden met de afbeeldingen en kunt helemaal opnieuw beginnen met stap 3 door een andere prompt te typen. En vervolgens verder gaan met de stappen van optie 1 of 2.

Stap 6: Heb je een afbeelding in goede kwaliteit (U1, U2, U3, of U4) gemaakt? Dan kun je twee dingen doen.

Optie 1: Als je helemaal tevreden bent kun je de afbeelding opslaan door er met de rechtmuisknop op te klikken en te kiezen voor ‘Afbeelding opslaan’ en dan ‘Save’.

Optie 2: Je kunt ook nog kleine wijzigingen aan de afbeelding aanbrengen door te klikken op ‘vary subtle’, of een variatie aanbrengen in een onderdeel van de afbeelding, door te klikken op ‘vary region’. Je krijgt dan 4 nieuwe afbeeldingen met subtiele wijzigingen. Hiervan kun je er eventueel weer één van kiezen om een grote versie van te maken door te klikken op ‘U1’.