Junior Technovium is een ontmoetingsplaats waar onderwijs, bedrijfsleven en techniek samenkomen. Hierdoor kunnen we leerlingen helpen om hun talent voor techniek, technologie en wetenschap te ontdekken. Daarbij hebben we drie verschillende lijnen:

Ontdekken

Junior Technovium biedt verschillende werkplekken aan waar scholen gebruik van kunnen maken om leerlingen te helpen met het ontdekken van techniek, technologie en wetenschap. Binnen de categorieën  ‘experimenteren’, ‘ontwerpen en maken’ en ‘programmeren’ zijn er verschillende opdrachten die geschikt zijn voor bovenbouw PO en onderbouw VO. 

Ontwikkelen

Als school wil je soms meer dan alleen de werkplekken gebruiken. Junior Technovium ontwikkelt samen met deze scholen trajecten waarin leerlingen binnen een bepaald thema aan de slag gaan. Voorbeelden zijn thema’s als ‘Computational Thinking’, ‘Gezondheid & technologie’ of ‘Duurzaamheid’. 

Verbinden

Junior Technovium speelt ook een grote rol als verbinder en organisator. Zo spelen wij een belangrijke rol tussen het verbinden van opleidingen, het werkveld en scholen en zijn we mede-organisator van evenementen als de First Lego League, Girlsday en de Techniekdag.