Jaarlijks organiseren wij een grote Techniekdag in Technovium. Zo’n 5.000 bezoekers (zo’n 1.500 jongeren) ontdekken en ervaren die dag de techniek en technologie uit onze regio.

Terugblik Techniekdag Nijmegen – 24 september 2022

Op zaterdag 24 september vond er eindelijk weer een Techniekdag plaats. Zo’n 1.000 kinderen uit de regio bezochten deze dag, samen met hun ouders, en maakten kennis met het bedrijfsleven en opleidingen uit onze regio.
Deze dag stond bol van de doe-activiteiten; van het oplossen van logistieke missies, tot het timmeren van je eigen gereedschapskist, van het doen van laboratoriumproefjes tot het programmeren van robots.

Het is super dat we op zo’n dag door samenwerking zoveel kinderen én hun ouders laten ervaren hoe kansrijk, divers en sterk onze regio is.

Tijdens de techniekdag in Nijmegen laten deelnemende bedrijven en onderwijsinstellingen met diverse doe-activiteiten zien hoe leuk en breed techniek is. Alle aspecten van techniek komen deze dag aan bod: van het aansluiten van een elektromotor tot een kijkje in een heftruck en van virtual reality tot het programmeren van een robot.

Om onze Techniekdag te promoten hebben we diverse uitingen gemaakt. Je kunt ze downloaden via deze pagina en gebruiken voor je eigen kanalen.

Toolbox scholen en bedrijven

Plattegrond 2022