Regiofinale First Lego League

De wedstrijdtafels staan paraat, het podium is aangekleed, de juryleden zijn weer opgetrommeld en de gele lego-trofeeën staan te wachten om uitgereikt te worden… Kortom, de organisatie is er klaar voor om ook dit jaar weer een feestje te maken van de First Lego league regio Arnhem-Nijmegen.
Zaterdag 27 januari dingen zo’n 175 leerlingen in de leeftijd van 10 tot 15 jaar met hun teams uit de regio Arnhem-Nijmegen naar die felbegeerde overall-prijs.

Hieronder vind je het programma en het wedstrijdschema:

Programma:

  • Vanaf 10.00 uur: inloop en ontvangst
  • 10.40 uur: opening bij de wedstrijdtafels
  • 11.00 uur: start wedstrijden
  • 14.10 uur: laatste wedstrijden aan de tafels
  • 14.20 uur: juryberaad
  • Omstreeks 14.45 uur: prijsuitreiking
  • Circa 15.15 uur: einde regiofinale

Wedstrijdschema

Locatie: Hogeschool Arnhem Nijmegen (HAN) – I/O-gebouw – Kapittelweg 35, Nijmegen

CREATIEVE EN INNOVATIE OPLOSSING
De FIRST® LEGO® League is een roboticawedstrijd die jaarlijks wordt georganiseerd voor leerlingen uit het primair onderwijs en voortgezet onderwijs. Ieder jaar staat in het teken van een actueel thema; dit jaar ‘MASTERPIECE℠’. Het doel van deze challenge is dat leerlingen samen aan de slag gaan om een creatieve en innovatie oplossing te bedenken voor een actueel vraagstuk dat betrekking heeft op een probleem dat zich wereldwijd voordoet. Om dit seizoen als winnaars van de regiofinale door te gaan naar de BeNeLux-finale, en misschien wel naar de Wereldfinale, moeten de deelnemers hun fantasie gebruiken om de wereld van kunst, muziek en cultuur opnieuw te bekijken en nieuwe manieren bedenken om kunst te creëren en verspreiden over de hele wereld.
Als onderdeel van deze challenge, presenteren de leerlingen hun creatieve ideeën waarnaar zij onderzoek hebben gedaan voor een jury. ROBOTICA Naast het bedenken van uitvindingen en innovaties rondom de wereld van kunst, focussen de deelnemers zich op nóg twee onderdelen van de FIRST® LEGO® League; een robotontwerp en een robotwedstrijd.
Teams worden volop uitgedaagd om met een zélfgebouwde en zélf geprogrammeerde legorobot zoveel mogelijk missies in 2,5 minuut uit te voeren op een wedstrijdtafel met opdrachtenparcours in het aan hetzelfde gewijde thema. En dat alles onder het toeziend oog van een deskundige jury.

MASTERPIECE℠
Wereldwijd doen uit 70 landen maar liefst 250.000 kinderen mee aan de FIRST® LEGO® League. Deze regiofinale van de FIRST® LEGO® League in de regio Arnhem-Nijmegen is dit jaar georganiseerd door Marc Coolen – expert leren met ict van Stichting Primair Onderwijs Groesbeek, Petran Meertens en Marij van Tongeren van het iXperium Nijmegen, Jose du Croix van de Academie IT en Mediadesign en Marloes van Haren-Bardoel van het Junior Technovium.