Techniekdag Nijmegen

Zaterdag 23 september 2023 is de 13e editie van de succesvolle Techniekdag Nijmegen in Technovium, Heyendaalseweg 98.  Je bent van 10.00 tot 16.00 uur (al dan niet samen met je familie) van harte welkom om kennis te maken met de nieuwste technische snufjes en de leefwereld van een deel van onze studenten, collega’s en opleidingspartners.   

Kijken en doen 

Er is zoals altijd ontzettend veel te doen en te beleven tijdens de Techniekdag Nijmegen.
Kom en ga (met je kind) 3D printen, lasersnijden, virtueel lassen, schilderen, timmeren, edelsmeden, programmeren met de Microbit, gamen of maak een reis naar sterren in het planetarium. Dit is een kleine greep uit het uitdagende en leuke aanbod, dus kom en laat je verrassen!
Op deze kijk-, doe- en speeldag presenteren verschillende opleidingen en bedrijven uit de metaalsector, bouw, timmerindustrie, installatietechniek, elektro- en motorvoertuigentechniek, ICT en Zorg zichzelf. Sowieso leuk om vaktoppers enthousiast aan het werk te zien. 

Gratis activiteiten 

Techniekdag Nijmegen is voor iedereen gratis te bezoeken. Leerlingen van de basisschool en scholieren van het voortgezet onderwijs kunnen samen met familie en vrienden zien en ervaren hoe leuk en veelzijdig techniek is. Opleidingen – vmbo, mbo, hbo en universiteit – en bedrijven bieden die dag verschillende doe-activiteiten. Jongeren enthousiast maken voor techniek en voor het kiezen van een technisch beroep is het doel van deze dag.